Complimentenmachine bij Bubbles

complimentenmachineAan onze gevel hangt de complimentenmachine.

De Complimentenmachine spreekt voor elke voorbijganger steeds een ander compliment uit, afkomstig uit een bestand van 751 complimenten. Daarvan zijn er 600 in het Nederlands, 50 in het Engels en 8 à 10 in elf andere talen. Met deze complimenten en met deze verschillende talen willen de makers het gastvrije en internationale karakter van Wageningen onderstrepen.

Voorbereid in 2013 in verband met de viering van 750 jaar stadsrechten, is het project in 2014 gerealiseerd en op straat aangebracht, met medewerking van Bubbles kapper&c, gevestigd aan Junusstraat 6. Idee en techniek zijn van beeldend kunstenaar Robbert Kamphuis, de teksten zijn van (stads)dichter Laurens van der Zee. De teksten zijn ingesproken (en voor zover van toepassing vertaald) door inwoners van Wageningen. De Complimentenmachine is mede mogelijk gemaakt door het Platform Beroepskunstenaars Wageningen.

De ingesproken talen zijn, naast Nederlands en Engels: Arabisch, Chinees, Duits, Frans, Indonesisch, Kwi (Ghanees), Pools, Russisch, Spaans, Surinaams en Waogenings.

Comments are closed.