Eelco Bots

Zeedijk

Op een mooie zaterdagmorgen in Maart verzamelden we met een groepje oud-collega’s bij het Centraal Station in Amsterdam. Het doel was om samen een dag de stad in te gaan en ook wat foto’s te maken.
We liepen op de Zeedijk. Jonge Amsterdammers fietsten haastig richting Nieuwmarkt of het Centraal. De zon was nog verscholen achter de daken. De rokers hadden geen haast. Die waren er al. Zittend in de vensterbank, hangend aan een tafeltje en soms gewoon staand in de deuropening genieten van hun sigaretje. Sommige hadden duidelijk al meer op dan goed voor ze was. Of was de drank van die avond ervoor nog niet uitgewerkt? Als ik vroeg of ik snel ff een kiek mocht maken moest ik vooral mijn gang gaan: “En waarom wil je mijn kop nou hebbe?”
“Och, gewoon.,. “

Eelco

Ik fotografeer digitaal en analoog met een spiegelreflex voorzien van een losse 50 mm, meestal ingesteld op diafragma 2,0. Meestal mensen in sober zwart-wit. Deze digitale foto’s zijn afgedrukt door Profoto op papier met een zilverkleurige basis. (Eelco.bots@windunie.nl, 06 46 088 249)

Comments are closed.